Nybergs om sin ”gourmetmörade” ”fläskytterfilé”

4 Jan

Hej!

Varför använder ni på Nybergs begreppet gourmetmörning på till exempel fläskytterfilén? Handlar det helt enkelt inte bara om en enkel rimning, bland annat i syfte att kunna ta betalt för vatten i köttet?

Och varför kallar ni det för fläskytterfilé? Vad hände med benämningen benfri kotlettrad? Det handlar väl inte om att ni ska kunna ta mer betalt för samma styckningsdetalj?

Hälsningar
Karin

Hej Karin!

Tack för ert mail!

Vi använder oss utav begreppet gourmetmörning då vi använder oss utav en unik marinad som vi tillsätter i köttet. Marinaden gör köttet mört och saftigt och lätt att lyckas med vid tillagning och som därmed skiljer sig från en färsk kotlett som lätt blir torr och tråkig vid tillagning. Så därmed skiljer sig vår marinad från traditionell rimning.

Vi kallar den för fläskytterfilé då det är den naturliga benämningen för en välputsad kotlettrad utan ben, detta kan ni även läsa om på Svenskt Kötts hemsida. http://www.svensktkott.se/gris/benfri-kotlettrad-ytterfile/

Detta framgår även på förpackningen dvs. att fläskytterfilén är från kotletten av grisen.

Vårt uppsåt är inte att lura någon. Marinaden innehåller bl.a. vatten för att vi ska kunna fördela marinaden på ett jämnt sätt i hela produkten. Marinaden tillför även längre hållbarhet och gör så att produkten behåller sin smak och saftighet vid varmhållning.

Vi önskar er en fortsatt trevlig kväll!

Med vänlig hälsning,

Elina Karlsson | Kvalitetschef

Olle Nyberg Chark AB

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: