Scans rökta bacon är inte rökt

24 Jan

Hej!

På er baconförpackning står det ”Varsamt saltat, lätt rökt”. Vilken metod använder ni för att salta köttet, och är ert bacon verkligen rökt i en rök? Eller hur röker ni det?

Hälsningar
Karin

Hej
Tack för ditt mail. Kortfattat: Scan injicerar saltlake i baconsidan. Därefter duschas med rökarom och går in i värmetunnel där det blir rökt och torkas något.

Med vänliga hälsningar
XX
___________________________
Matforum
Scan AB

Tack!

En följdfråga: är värmetunneln en rök eller bara med värme? Alltså, får baconet sin röksmak endast av aromen eller är tunneln också en rök?

Hälsningar
Karin

Hej
I och med att man duschar på rökarom och sen kör in produkten i värmetunnel är det detsamma som om man hade varm rök runt omkring produkten. Rökaromen är framställd av vanlig rök. Man har gjort den flytande och renat den från cancerframkallande ämnen. Att använda rökarom är mer hälsosamt för konsumenten, personalen i produktionen och miljön.

Med vänliga hälsningar
XX
___________________________
Matforum
Scan AB

Annonser

Ett svar to “Scans rökta bacon är inte rökt”

  1. Mona Bäcklund 19 april, 2012 den 17:12 #

    Är det återskapad rök eller flytande rök som det också kallas?
    Annars får det väl inte kallas rökt?

    Hälsningar
    Mona

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: